Savi juuksehoolduses

17757897_1595661620474584_1153551229_n

Juba meie kauged esivanemad olid savi tervendavatest omadustest teadlikud ja kasutasid seda erinevate haiguste raviks.

Savi vähendab põletikku,  kogub endasse mürgid ja mikroobid, teeb need kahjutuks ja väljutab organismist. Savi sisaldab palju inimorganismile vajalikke soolasid ja mikroelemente: fosforit, rauda, lämmastikku, kaltsiumi, magneesiumi, kaaliumi ja räniühendeid, pealegi hästi omastataval  kujul.

Kõige rohkem sisaldab savi raadiumi. Raadium on savi komponentidest kõige radioaktiivsem ja tugevaima toimega element. Mida pikemat aega savi päikese käes hoida, seda rohkem sisaldab see raadiumi. Tänu radioaktiivsusele on savi parim looduslik sterilisaator. Mikroobe ja mürke kõrvaldades, ei hävita savi terveid rakke, vaid tugevdab organismi immuunsust, aitab rakkudel uueneda ja annab neile jõudu vananemisest tingitud kahjustustele vastu seista.

Savi on umbes 40 liiki. Eestis leidub põhiliselt sinisavi ja punasavi.

Savi sisaldab hulganisti erinevaid mineraale ja mikroelemente. Savi suudab imeda endasse ebapuhtusi ja samal ajal toita juukseid ja peanahka mineraalidega. Savi värvi varieerumine sõltub selle päritolust ja omadustest. Savi kasutatakse sügavpuhastava hooldusena juustele ja peanahale.

Hooldus sobib:

-enne taimevärvi, eriti kui minnakse üle sünteetiliselt värvilt taimevärvile

– et eemaldada kemikaalide jääke juustest

– peanaha probleemid, nt. psoriaas, kõõm, liigne rasu

-kui soovid rohkem volüümi juustele

 

Roheline savi: kuivatav, sobib rasustele juustele

Valge savi: õrn ja kerge savi, sobib õhukestele juustele

Punane savi: sisaldab suures koguses rauda, väljalangemisvastane, hea juuksekasvule, hea tundlikule peanahale, sobib ka punapeadele

Sinine savi: hea juuksekasvule, väljelangemisvastane, kõõmavastane

Roosa savi: armastuse värv, kombinatsioon valgest ja punasest savist

 

Savimaske võib kombineerida erinevate külmpressõlide, ravimtaimetõmmiste, eeterlike õlidega. Vastavalt kliendi panaha ja juuste tüübile valitakse õlid, ravimtaimed, eeterlikud õlid.

 

Savi juuksehooldust on soovitav teha vähemalt kaks korda aastas, näiteks kombineerituna teraapilise juukselõikusega või kui soovid veel efektiivsemat hooldust siis koos india peamassaažiga. Samuti võib teha hooajalist puhastust peanahale ja juustele ning korrata seda igal aastaajal. Kui aga on suurem probleem peanaha või juustega siis võiks hooldust korrata. Näiteks 5-10 hooldust, 1 kord nädalas.

 

Savi on mõnus puhastus Sinu juustele ja kogu organismile,

Ökosalong Vikerkaar

Comments are closed.

Post Navigation